30 augusti 2019
19:00

BK Forward

Referat: Karlslunds IF HFK - BK Forward

Kvällens derby mellan Karlslunds IF HFK och BK Forward slutar 1-1 då KIF hämtar upp 0-1 från första halvlek efter mål av Justin Salmon i början av den andra.

Karlslund stod som favoriter inför matchstart, både p.g.a läget i tabellen, formen och spelet. Dock är ett derby alltid ett derby och då kan allt sådant slängas i papperskorgen. I ett derby kan nämligen de minsta av fåglar slåss mot de största av drakar.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Adam Björk – Anton Olsson
Simon Gefvert – Ibrahim Habib – Sebastian Loyola Nydén (ut '79) – Justin Salmon – Sermed Habib (ut '83)
Christer Lipovac – Furkan Motori

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Daniel Hultqvist, Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva (in '83), Shpëtim Hasani (in '79)

Under de första minuterna är det Forward som försöker sätta Karlslund i gungning genom att gå in rejält i varje närkamp. Det tar en kvart innan hemmalaget började respondera med samma medicin. Karlslund är laget som äger bollen, Forward ligger lågt.

I den 16:e minuten får Forward en frispark strax utanför straffområdet. Bollen skjuts in, räddas av Kindberg men bollen studsar på karlslundare och in i mål. Forwards första målchans, men mer behövs ju inte för att göra mål.

Karlslund fortsätter dock att trumma på efter målet och kommer till några bra lägen men underläge 0-1 står sig till halvtid.

Den andra halvleken hinner bara bli fem minuter gammal då Sebastian Loyola Nydén slår en boll över backlinjen till Christer Lipovac som vänder runt på en femöring och spelar in bollen till Justin Salmon som i samma kroppsrörelse både slänger sig och skjuter in bollen i mål, ett snyggt 1-1 mål serverat de 712 åskådarna!

Under de sista 40 minuterna har båda lagen lägen att göra mål, Karlslund de allra vassaste, men det blir inga mer mål. Stundtals spelar Karlslund ett riktigt bra passningsspel och låter Forward jaga boll. De gula är dock inte helt ofarliga. Närmast för Karlslund är Simon Gefvert med ett par bra lägen, men bollen ville inte få insidan av nätet att rassla något mer ikväll.

Kryss i ett derby. Det har hänt förr. Kryss i år för Karlslund i Division 1 Norra. Det har nu hänt för tionde gången på 21 omgångar. Med det är man det lag som har kryssat mest i serien hittills. Man är också det enda lag i serien som fortfarande är obesegrade på hemmaplan i år.